vrijdag 17 december 2010

Parrot's mysterieuze draadloze fotolijst


Parrot, dat zich wereldwijd marktleider in draadloze randapparatuur voor mobiele telefonie noemt, introduceert zijn nieuwste digitale fotolijst: DIA. Het lijstje wordt omschreven als een mysterieus object. Het is ontwikkeld in samenwerking met Jean-Louis Frechin, oprichter van het bureau nodesign.
DIA is een strakke witte rechthoek, heel eenvoudig met tiptoetsen en een trackball om door het menu van de lijst te surfen. Het 10,4 inch high-resolutiescherm springt meteen in het oog. ,,Geheel losgemaakt en ontkoppeld van de lijst, alsof er achter het scherm niets is, lijkt het één en al transparantie en licht. De afbeelding, uw foto, verschijnt door deze ‘light box’ in een geheel nieuwe esthetische dimensie'', meldt het pr-bureau.
Aan boord draait het Android besturingssysteem. Via usb-poorten kunnen een toetsenbord en een muis op de lijst worden aangesloten. Via WiFi en Bluetooth kunnen foto's van allerlei digitale apparaten naar DIA worden gestuurd. Met een vingerveeg op de iPhone bijvoorbeeld verschijnt een foto in beeld.
Vanaf februari te koop voor 500 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten