donderdag 20 januari 2011

Nintendo DS krijgt dimensie erbij


Het zat eraan te komen: de Nintendo 3DS. De DS krijgt een dimensie erbij; een speciale bril is niet nodig. Op 25 maart verschijnt-ie op de markt, precies een jaar na de officiƫle aankondiging.
,,Het gaat om meer dan 3D kijken en spelen, het systeem biedt ook toegang tot unieke sociale ervaringen'', meldt marketingman Laurent Fischer. ,,Net als de Wii gezinnen samenbracht, zal ook de 3DS een breed publiek aanspreken.”
Naast de richtingsknop en actieknoppen die we kennen van Nintendo's draagbaar speelgoed, bevat de 3DS een draaiknop die in 3D-werelden nauwkeurige controle biedt in alle richtingen. Bij Nintendo vergelijken ze het gevoel van vrijheid en gevoeligheid met de analoge stick waarmee we Mario bestuurden op de Nintendo 42 - jawel, ancient history.
In de 3DS zijn onder meer ingebouwd een bewegings- en gyrosensor, drie camera's, een uitwisselingsprogramma met andere 3DS'en, verbinding met hotspots en de internetverbinding thuis. Filmpjes worden onder meer geleverd door Eurosport. Meer content zit in de pijplijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten