vrijdag 11 maart 2011

Tv voortaan een mediaportaal


Soms snappen we het niet. Waarom is de tv met ingebouwde harde schijf of dvd-sleuf nooit een hit geworden? Het leek zo logisch. Net zo vanzelfsprekend is het aan mekaar knopen van het tv-toestel met internet en pc- of laptopinhoud. De laatste jaren doen de fabrikanten hun stinkende best, maar of het door zal breken?
Nu Philips weer. Dat betoogt dat tv meer kan zijn dan gewoon eenrichtingsverkeer.
En daar gaan we weer: ,,Onze televisies zijn voorzien van één van de meest uitgebreide Smart TV-pakketten ooit en worden daarmee bijzonder interactieve mediaportalen voor online content: je kunt muziek, foto’s en video's streamen vanaf je tablet pc, smartphone of laptop, en programma's of films naar believen opslaan op je harddisk.''
Smart TV van Philips is gebaseerd op vier pijlers: SimplyShare, Control, Net TV en Program. Smart TV biedt toegang tot een hele waaier van online applicaties. ,,Ze brengen een verbinding tot stand met virtuele videotheken voor een geïmproviseerd filmavondje, geven je de kans je ervaringen te delen met familie en vrienden via Facebook of Twitter, je televisie te besturen vanaf je smartphone of tablet pc, en helpen je je content naar eigen wens te beheren'', meldt de pr-afdeling. Met dank aan WiFi natuurlijk.
Het zal ons benieuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten