woensdag 20 april 2011

LG dreigt met oorlog

Het klinkt nogal ferm en in kapitale letters oogt het imponerend: LG VOERT DRUK OP IN DREIGENDE 3D-TV OORLOG. Wat is er aan de hand? LG Electronics (LG) kondigt vandaag aan de (geclaimde) voorsprong op zijn grootste rivalen inzake 3D-beeld uit te spelen met de lancering van de nieuwe CINEMA 3D TV-lijn.
Er dreigt, zo tikt de pr-meneer stevig door, een technologische oorlog waarin zal worden beslecht welk 3D-technologie de standaard wordt, en LG is van plan die uit te vechten op de markt. Topman Havis Kwon wordt opgevoerd: ,,Momenteel woedt er onder de fabrikanten een strijd tussen enerzijds actieve 3D-technologie, waar een dure ‘active shutter’-bril voor nodig is, en anderzijds passieve 3D-technologie met FPR-schermen (Film Patterned Retarder). De klanten van LG zijn op zoek naar de meest comfortabele, gemakkelijke en sociale ervaring om thuis 3D-tv te kijken. Bij de CINEMA 3D-tv van LG heb je niet de problemen die bij concurrerende toestellen ontstaan, want de technologie van LG werkt met een gepolariseerde film aangebracht op het scherm, in plaats van met een zware, dure bril die na gebruik voortdurend opgeladen moet worden.''
De aftrap voor de wereldwijde lancering van LG’s CINEMA 3D-televisies wordt op 21 april gegeven in Le Grand Palais, in Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten