vrijdag 26 maart 2010

Sharp voegt geel toe aan RGB-kleuren


Dat Sharp heeft bedacht dat naast de primaire kleuren rood, groen en blauw een extra kleurtje zorgt voor een uitzonderlijk scherpe beeldkwaliteit. Zeggen ze. Tijdens de voorjaarsshow in Houten kwam Sharp op de proppen met de kleuren-tv van de 21ste eeuw. Ze hebben er een mooie naam voor bedacht: Quattron vierkleurentechnologie. De vierde kleur is geel. Dat moet vooral de weergave van de huidtinten ten goede komen en een brede reeks geel- en goudkleuren.
Hoog tijd voor een stukje persbericht:
,,Sharp zet wederom de toon in de ontwikkeling van lcd-tv's. Dankzij de toevoeging van geel als vierde pixelkleur is de beeldkwaliteit van onze Aquos lcd-tv's nog verder verbeterd. Hiermee onderscheiden wij ons van andere lcd-tv's”, zegt Vincent van Laar, Manager Product Marketing van Sharp. “De nieuwe pixelstructuur van onze X-Gen-schermen zorgt voor een verdere energie-efficiĆ«ntie. Met deze nieuwe structuur leveren onze tv's dezelfde prestaties bij een lager energieverbruik.''
Dat de kleur goud mooi tot zijn recht komt, komt in de zomer goed van pas, meldt het persbericht. Straks op het WK Voetbal is de wereldbeker voor het eerst in haar ware kleur te aanschouwen op tv. Tenminste als we Sharp moeten geloven.