donderdag 12 januari 2012

Eerste smartphone van Sony


Nu Ericsson uit SonyEricsson stapt, kan Sony weer onder de eigen merknaam mobieltjes op de markt zetten. En waar kan dat beter dan in Las Vegas, tijdens technologiebeurs CES? Lang hebben ze overigens niet gezocht naar een naam, maar gewoon voortgeborduurd op een bestaande: Xperia. Een hoofdletter S erachter, en voila, zie daar de eerste smartphone van Sony.
Het toestel is de eerste de de nieuwe Xperia NXT serie. NXT staat daarbij voor next generation. De nieuweling draait op Android. Verder gaan we ongecensureerd: ,,Hij biedt een overweldigende kijkervaring met een hoog resolutie beeldscherm en Sony HD toepassingen, een 12MP camera waarmee vanuit standby stand binnen slechts 1,5 seconde razendsnel foto’s gemaakt kunnen worden. De Xperia S wordt ondersteund door een krachtige 1,5 GHz dual-core processor voor snellere prestaties bevat.
Geen kattepis dus. Sony speelt voorts de troefkaart connectiviteit uit. ,,De Xperia S
maakt gemakkelijke connectiviteit met meerdere beeldschermen mogelijk. Hierop kunnen consumenten hun content delen en ervan genieten op het beeldscherm dat voor hun specifieke situatie het beste is, of dit nu gaat om de televisie, smartphone, laptop of een tablet.'' HDMI en NFC leggen de gewenste verbinding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten