vrijdag 6 januari 2012

Huizen worden alweer stuk slimmer


Slimme huizen, da's als zo oud als de weg naar....Seoul, in dit geval. We hebben al zoveel Smart en Connected Homes de revue zien passeren, dat we de tel kwijt zijn. Al zo vaak zouden apparaten met elkaar kunnen gaan communiceren. Nu is het de beurt aan LG.
Daar gaan we weer, en wel in hoofdletters: LG MAAKT HET MOGELIJK VANAF JE SMARTPHONE OF TV DE VOORRAAD IN JE KOELKAST TE CHECKEN. Op de technologiebeurs CES 2012 in Las Vegas demonstreert LG Electronics de Smart ThinQ-technologie van haar huishoudelijke apparatuur. Hierdoor kunnen verschillende apparaten in huis, bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten, bediend worden vanaf je smartphone of televisie.
Productmarketingopperhoofd Bas Tulner meldt: ,,We hebben de connectiviteit in het hele huis sterk verbeterd. Door nieuwe mogelijkheden te creĆ«ren op huishoudelijk gebied, zoals de optie om de wasmachine te bedienen via je tv of je smartphone, stelt LG de consument in staat om het huishouden opnieuw vorm te geven.”
Middelpunt van de slimheid is de Smart Manager, een compleet voedselmanagementsysteem: consumenten kunnen het LCD scherm van de koelkast of hun smartphone gebruiken om te kijken welke voedingsmiddelen de koelkast bevat, waar ze liggen en tot wanneer ze houdbaar zijn. Met de “Go Shopping” knop wordt automatisch een boodschappenlijst aangemaakt.We kunnen meteen online bestellen, maar ook dat hebben we vaker gehoord.
LG komt op de proppen met een compleet thuisnetwerk met HeMS (Home Energy Management System), ook te zien op de CES. Dat behelst: het energieverbruik van apparatuur bijhouden op smartphone of computer. Alsof ik zou willen weten wat die wasdroger verbruikt.
Maar het wordt nog veel mooier: Smart Grid. Kort gezegd: elke dag profiteren van de beste energietarieven. Klein detail: moeten de Essents en Nuons van deze wereld wel meewerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten