vrijdag 28 mei 2010

Roland Garros in 3D


......dat Eurosport en Panasonic vandaag trots als een aap 3D-beelden toonden van Roland Garros. Voor het eerst verschijnt een groot sportevenement driedimensioneel live op de 'buis'. In het Olympisch Stadion te Amsterdam, waar Eurosport is gehuisvest, flitsten de tennisbeelden voorbij aan de ogen van de opgetrommelde journalisten.
Een samenwerking van Panasonic, de Fédération Française de Tennis (FFT), Orange en Eurosport maakt het mogelijk een meerdaags Europees sportevenement via de satelliet live in 3D-kwaliteit uit te zenden.
De opnames worden via ADSL en glasvezelkabel verzonden naar Orange-abonnees in Frankrijk op een speciaal tv-kanaal. Eurosport levert het signaal in de rest van Europa via de satelliet naar de Panasonic VT20 3D NeoPDP tv’s in meer dan 3.000 winkels. Dus ook in een groot aantal winkels in Nederland. Doet denken aan vroeger, toen we ons helemaal vergaapten aan de eerste kleuren-tv's bij de plaatselijke dealer.
Rechtstreekse sportuitzendingen worden gezien als breekijzer voor de doorbraak van 3D in de huiskamer. Dat concludeert onderzoeksbureau Screen Digest. Tachtig procent van alle potentiële 3D kanalen zal zich richten op sportevenementen. Een kwart van de huishoudens in de westerse landen zal eind 2014 over een 3D-tv beschikken, zeggen ze. Dat is wel heel erg optimistisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten