dinsdag 1 juni 2010

Smartphone met HD-beeld


.....dat Samsung vandaag de Wave op de markt brengt, zoals ze zelf zeggen de eerste smartphone met een zogeheten super amoled-schermpje. Heu, amoled? Dat is een active matrix oled-display. Oled? Dat staat voor organische lichtemitterende diode. Dat zit volgens Wikipedia in de familie van de halfgeleiderlichtbronnen, net als leds en laser.
Mooi en wat hebben er eraan? We krijgen beelden te zien die veel helderder en scherper zijn en minder reflectie vertonen. Met een vrije kijkhoek en snelle responstijden kunnen we foto's en video's bekijken in HD-beeldkwaliteit. Een 1GHz processor levert grafische topprestaties. Ook 3D-graphics die veel geheugen vergen, verschijnen scherp in beeld. Daarbij is mooi meegenomen dat we geen last meer hebben van vette vingerafdrukken. Met dank aan wat anti-smudge-technologie heet.
Tegenwoordig biedt een beetje smartphone toegang tot een Apps Store net als de iPhone. Samsung blijft niet achter. ,,Wil je weten wat het weer wordt, je favoriete tv-programma bekijken, of luisteren naar de radio? Met de vele applicaties uit de Samsung Apps store, waaronder Buienradar, RTL en Radio 538, heb je een schat aan informatie en entertainment binnen handbereik'', meldt de pr-firma. De 'apps' variëren van games en navigatietools tot sociale netwerkapplicaties en e-books.
De Social Hub is een andere troefkaart van de Wave. ,,Daarmee ben je op elk moment van de dag op de hoogte van de online activiteiten van je vrienden. Social Hub brengt alle e-mail-, instant messaging- en social network-services op één plek bij elkaar.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten