dinsdag 17 augustus 2010

Nokia en de twee walletjes


Het nieuwste Nokiaatje snoept van twee walletjes, of zoals de Finnen zelf zeggen: de X3 biedt het beste van twee werelden. Dat doen ze door een touchscreen en toetsenbord te combineren in één toestel. 'Touch and Type', zo hebben ze deze mix gedoopt. Gebruikers bedienen de X3 via het heldere kleurentouchscreen en versturen makkelijk sms-berichten en voeren telefoongesprekken via het vertrouwde toetsenbord.

,,Innovatie is niet alleen bestemd voor high-end mobiele telefoons. De X3 is een perfect voorbeeld van een mobiele telefoon die hoogwaardige functionaliteit biedt tegen een aantrekkelijke prijs'', zo laat topvrouw Mary McDowell noteren.

Slank en modern is de vormgeving. Met 9,6 mm is de X3 een van de dunste Nokiaatjes. Hij glipt vlot in de broekzak. De geborstelde aluminium achterkant zorgt voor een stoer karakter. Dan de binnenkant. De X3 beheerst alle anno 2010 noodzakelijke kunstjes, zoals 3G, WLAN, muziek, FM-radio en 5 megapixel-camera.

McDowell verklaart verder: ,,We hebben bewust gekozen voor een combinatie van aanraken en toetsen. Het toetsenbord is bij uitstek geschikt voor sms en sociale netwerken. Het touchscreen is ideaal voor functies als het instellen van een alarm, browsen op het internet en applicaties als muziek en games. Uit onderzoek blijkt dat consumenten die helemaal gewend zijn aan het razendsnel versturen van sms-berichten met één hand, behoefte hebben aan een toetsenbord voor sms, chat en instant messaging. Tegelijkertijd blijkt deze groep ook te willen profiteren van het gemak van een touchscreen voor bijvoorbeeld comfortabel browsen.''

De X3 verschijnt in het vierde kwartaal voor 159 euro op de (Nederlandse) markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten