donderdag 12 mei 2011

Samsung en Google krijgen kindje


En ze heet Chromebook. Drie troefkaarten spelen de trotse ouders uit met de eerste notebook die draait op het Chrome-besturingssysteem. Namelijk: ongekende snelheid, veiligheid en online entertainment.
,,Met de Samsung Chromebook Series 5 voegen wij een compleet nieuwe productcategorie aan de notebookmarkt toe”, meldt Samsungbaas Jos Beernink. ,,Dankzij het samenwerkingsverband hebben wij onze expertise op het gebied van design en technologie kunnen combineren met de intuïtieve gebruikersinterface van Google. Met dit revolutionaire notebook dat tegemoet komt aan de digitale lifestyles van tegenwoordig als resultaat.”
Een paar cijfertjes. Het scherm meet 12 inch. Intel inside met de N570 1,66GHz dual-core processor. Gewicht anderhalve kilo. Accuduur 8,5 uur. Opstartsnelheid minder dan tien seconden.
Het Chromebook werkt helemaal in de 'cloud'. Dus geen zorgen over beveiliging of dataverlies. Kwaadaardige spyware, trojans en virussen kunnen er niet bij. Het notebook komt in de tweede helft van dit jaar op de markt, prijs nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten