vrijdag 3 september 2010

Toshiba lanceert eerste Android-tablet

Toshiba introduceert vandaag op het IFA-podium de Folio 100, zijn eerste Android-tablet. Het is een 26 cm multimediatablet voor – en we citeren: ,,Mensen die op zoek zijn naar een draagbaar en veelzijdig apparaat dat altijd onder handbereik is en hun digitale leven verrijkt. De Folio 100 wordt geleverd met een breed scala aan apps en services voor mediagebruik, webbrowsing en sociaal netwerken. De tablet is zeer gebruiksvriendelijk dankzij zijn intuïtieve, door Toshiba zelf ontwikkelde grafische interface, draaiend op Android 2.2.
,,De Folio 100 biedt, altijd en overal, een indrukwekkende multimedia-ervaring,” zegt countrymanager Ronald Ravel. Het tabletje is uitgerust met een hele riedel aansluitingen, zoals een SD-kaart, HDMI, USB, Wi-Fi, Bluetooth en Wireless Lan. Binnenkort verschijnt er ook een 3G-versie.
De Folio 100 is opgetuigd met een hoop applicaties, zoals de webbrowser van Opera, e-boeklezer FBReader, Documents to Go (kantoorsuite), Evernote (notitieblok), Adobe Flash 10.1 en Fring, die videocalls met familie en vrienden mogelijk maakt.
De Folio 100 is maar 14 millimeter ‘dik’ en weegt 760 gram. Niettemin heeft hij kloeke Nvidia TegraTM 2-processor aan boord. Vanaf eind oktober is de Folio 100 leverbaar voor 449 euro.

De Folio 100 is een van de vele hebbedingetjes die op IFA worden getoond. Vandaag is deze grote internationale beurs in Berlijn weer losgebarsten. Vandaag officieel, maar de afgelopen dagen zijn door de producenten van consumentenelektronica gebruikt om alvast aandacht te genereren tijdens persconferenties. Dus sjouwen de journalisten van hot naar haar om het allemaal bij te benen. Van Samsung in hal 7.3 naar Philips in hal 22 naar Sony in 4.5, Panasonic in 5.2 en door naar Toshiba in hal 21. En dan niet te vergeten de witgoedbranche met onder meer Miele, Bosch en Electrolux.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten