maandag 12 april 2010

Panasonic is de beste


.....dat de Panasonic Lumix de meest betrouwbare digitale camera is. Althans volgens Square Trade. Dat is de grootste aanbieder van garanties voor consumenten-elektronica en toebehoren. Natuurlijk zijn ze bij Square Trade niet bepaald over één nacht ijs gegaan. Hun onderzoek is gebaseerd op 60.000 camera's die sinds 2006 zijn aangeschaft door consumenten en aanspraken die deze maakten op garantie.
Zowel bij de goedkopere als de duurdere modellen vertoonden de Lumix camera’s een duidelijk lager uitvalspercentage dan andere merken: 5,3% bij camera’s in de goedkopere prijsklasse en slechts 1,9% bij de modellen in het duurdere segment. Dan hebben we het over de eerste twee jaar na aanschaf. Als het gaat om high-end camera’s is het uitvalspercentage ook beduidend lager dan bij de dure spiegelreflexcamera’s.
Uit het onderzoek blijkt dat 11% van álle camera’s een defect laat zien in de eerste twee jaar. 6,6 Procent van deze uitval ligt aan een storing in de camera, terwijl in de andere 4,4% het defect veroorzaakt wordt door een beschadiging, bijvoorbeeld door een val. Gemiddeld ligt het uitvalspercentage over de eerste twee jaar op 6,6%. Panasonic Lumix klopt zich op de borst de enige producent te zijn die lager dan 6% uitval scoorde in de lagere prijsklasse en minder dan 2% in de hogere prijsklasse.