maandag 26 april 2010

Toshiba heeft een visie


....dat Toshiba een visie heeft. Die luistert naar de naam Multi Screen Vision. In Barcelona lichtte Toshiba de opgetrommelde pers in. Want we hebben overal foto's en filmpjes staan, onder meer op usb-sticks, memorycards of op harde schijven. Toshiba wil ervoor zorgen dat we eenvoudig multimediacontent kunnen delen, zowel met onze eigen apparaten als met vrienden, familieleden en collega’s.
,,Veel consumenten weten niet precies hoe ze content kunnen gebruiken op hun verschillende apparaten en dan vooral hoe ze op meer dan één scherm kunnen genieten van hun digitale multimedia”, zegt Alan Thompson, directeur van Toshiba Europe. ,,Onze visie is gericht op de wens van gebruikers om het juiste apparaat te kiezen voor hun huidige situatie."
Toshiba heeft er in Europa onderzoek op losgelaten. En wat blijkt? Dat consumenten hun persoonlijke multimedia willen delen met andere apparaten; bijna 50 procent doet dit ook al. ,,We verwachten dat dit percentage aanzienlijk zal stijgen", concludeert Thompson.
Uiteraard blijft de visie niet bij woorden, maar is ze terug te vinden in de nieuwste tv's en laptops. Zo zijn de nieuwste laptops opgetuidg met een Media Controller en Intel's Wireless Display. De controller maakt het verspreiden op thuisnetwerken van video's en foto's makkelijk mogelijk. Gewoon door de bestanden naar de juiste plek te slepen. Met één klik geeft Wireless Display het laptopbeeld weer op het grote scherm van een daarvoor uitgeruste tv.
Die tv's zijn te vinden in het nieuwe aanbod van Toshiba. De nieuwe toestellen werken met DLNA en zijn compatibel met Windows 7. Ze zijn voorzien van interfaces als WLAN, USB, HDMI en SD-kaart. Tv's ontvangen multimediastreaming van laptops via “Afspelen op” in Windows Media Player van Windows 7.
Ook de tablet-pc, zoals de JOURN.E TOUCH, maakt een belangrijk deel uit van het digitale gezinsleven. Dat kan in de ogen van Toshiba in de woonkamer functioneren als flexibel mediacontrolepaneel. Oftewel 'een alomtegenwoordige afstandsbediening voor het delen van content binnen het multimedia-thuisnetwerk.'