donderdag 22 april 2010

Sony lift mee met iPods en iPhones


.....dat ook Sony een graantje mee wil pikken van de opmars der iPods en iPhones. En wel met een speakerdock waar deze apparaten in zijn te parkeren. Gelijk hebben ze. Het is een stijlvol dock dat ondanks zijn bescheiden afmetingen moet zorgen voor een krachtig en helder geluid, waarbij alle instrumenten goed te horen zijn, zo belooft het pr-bureau ons plechtig.
Met design en kamervullend geluid van de XF100iP mikt Sony voor het eerst op een breed publiek. Luisteraars kunnen kiezen uit vijf 'geluidsmodi': rock, pop, jazz, vocal en flat. Een nieuw ontwikkelde versterker moet een vol geluid genereren dat tot ons komt via twee speakers van 20 Watt.
Het speakerdock is in te klappen en dus makkelijk mee te nemen in het park, op de boot of het strand. De accu gaat zeven uur mee. Voor de bediening is het uitgerust met touch sensor-knoppen en een oled-display. Daarnaast komt het met een afstandsbediening. Wie eens wat anders wil horen dan iTunes-muziek: er zit ook een fm-tuner in. De Sony RDP-XF100iP komt volgende maand op de markt voor 300 euro.