maandag 14 juni 2010

Gamen met losse handen



....dat we binnenkort bijna letterlijk helemaal op kunnen gaan in onze favoriete game. Microsoft maakt gamen mogelijk met 'losse handen', dus zonder controller in de hand. Qua beweging was Wii de strakke voorzet, die bij Microsoft nu verder is geperfectioneerd. Dalijk voelen we ons zelf de held in het wilde adventure. Het lichaam als controller.
Kinect heet deze nieuwe troef van de Xbox. Dat apparaatje bevat een camera, audio- en bewegingssensoren. Het herkent je gezicht, volgt de bewegingen van je lichaam en en de stem, want ook stemherkenning is ingebouwd. Wanneer we met Kinect kunnen gaan spelen, is nog niet bekend.
Vandaag is de officiele introductie op de grote gamesbeurs E3 in Los Angeles. Aan de vooravond ging een royale tip van de sluier met een indrukwekkende Cirque du Soleil-show. We waren er helaas niet bij, maar zo wordt ons gemeld: ,,Vanuit een weelderig bos in het centrum van downtown L.A. klonk een drumbeat die werd geflankeerd door landende meteorieten, draaiende woonkamers, pulserende muziek, fantastische poppen en ongelooflijke lenigheid. Allemaal geïnspireerd door Kinect voor Xbox 360.''
,,Het publiek werd betoverd met buitengewone entertainmentervaringen. Bulderende stroomversnellingen, wilde tijgers, bergachtige hindernissen en zoevende racewagens komen dit najaar naar huiskamers overal ter wereld'', meldt pr-firma Edelman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten