donderdag 17 juni 2010

Sanyo verplettert eigen batterijrecord



......dat de batterijen van Sanyo een Guiness-record hebben geboekt. En dat dat erkende record daarna alweer is verpulverd. Kunnen ze nóg een keer aankloppen bij de makers van Guiness Book of Records.
Wanneer begon de victorie? Op 17 november 2009 legde Tadesho Tateuchi in een elektrische Daihatsu Mira EV een afstand van 555,6 kilometer af zonder herladen. Tateuchi is de oprichter van de Japan Electric Vehicle Club, die de recordpoging op touw zette. Zoals dat gebruikelijk is, liet de erkenning even op zich wachten. Die werd een feit op 21 April 2010. Maar de zich marktleider noemende op het gebied van oplaadbare batterijtechnologie zat daarna allerminst stil.
Op 22 en 23 mei zette de club weer een poging op poten, ditmaal op een autocircuit. Het nieuwe lithium-ion-batterbijblok was goed voor liefst 1003,2 kilometer.
Sanyo sloot afgelopen jaar verscheidene contracten af met Ford, Honda en Volkswagen Group voor het ontwikkelen van batterijen voor toekomstige hybride en elektrische voertuigen.
Kleinigheidje: hoe lang de Mira deed over die 1003,2 kilometer, zeggen de pr-mensen van Sanyo er niet bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten