maandag 21 juni 2010

Kamerbrede plasma-tv


.....dat Panasonic een kamerbreed plasma-scherm presenteert, full HD én 3D nota bene. Zagen we eerder op de beurs in Las Vegas al eens schermen zo groot als een deur, maar dit slaat alles. De beelddiagonaal wordt opgerekt tot liefst 3,86 meter. De eerste modellen zullen begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.
Natuurlijk gaat het niet om thuisgebruik. We zouden nog verdrinken in zoveel beeld. Met personen die op ware grootte de huiskamer binnenstappen. Panasonic mikt op de zakelijke markt. Zo'n beetje alle plasma-technologieën zijn aangescherpt om goed voor de dag te komen. Dus zit het wel snor met onder meer contrastratio (5.000.000:1), zwartreproductie, aandrijftechnologie, schermresolutie Crosstalk Reduction-technologie - cruciaal voor de weergave van 3D-beelden. Een nieuwe processor verdubbelt de kleurreproduceerbaarheid met 30-bit in vergelijking met conventionele modellen.
In winkels, showrooms, amusement (games !) kunnen de superschermen hun diensten bewijzen. Verder kunnen 3D-simulaties op ware grootte de ontwerpnauwkeurigheid aanzienlijk verbeteren, de productietijd verkorten en de ontwerpflexibiliteit vergroten.
Panasonic is flink in de weer met 3D. Om te kunnen voldoen aan de wensen van professionele klanten is drie weken geleden in Japan het Panasonic 3D Innovation Center geopend. Want zo knippen & plakken we: ,,Panasonic heeft zich ten doel gesteld de innovatie op het gebied van 3D te versnellen op de mondiale, professionele markten, om op basis van haar 3D technologieën een nieuwe thuiskijkomgeving en een nieuwe video-industrie te creëren en zodoende een revolutie aan te voeren binnen de 3D-industrie.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten