vrijdag 25 juni 2010

Toshiba bouwt DS-laptop


....dat Toshiba zijn nieuwe speeltje heeft aangekleed met twee schermen. Net als een Nintendo DS, ofzoiets. Daar is een aanleiding voor: de 25ste verjaardag van Toshiba Benelux. De gadget luistert naar de naam Libretto W100. Volgens de makers 's werelds eerste dual-screen laptop in zakformaat draaiend op Windows 7. Hij wordt aangeprezen als het ideale gezelschap om onderweg content te creëren, te consumeren of te redigeren.
,,Een perfect voorbeeld van onze innovatieve kracht,” jubelt countrymanager Ronald Ravel. ,,Maar innovatie is nooit een doel op zich. We hebben onze pionierskwaliteiten zo ingezet dat de consument er zijn voordeel mee doet.”
De Libretto W100 is met zijn twee aanraakgevoelige 7-inch schermen bedoeld voor ‘prosumers’ die voorop willen lopen. Aan veelzijdigheid geen gebrek. Wanneer de gebruiker het apparaat verticaal houdt, kan hij er bijvoorbeeld een dubbele pagina (‘spread’) op lezen. In horizontale stand kan hij op het bovenste scherm een document inzien en op het onderste scherm knipsels samenstellen of ideeën noteren. Ook is het mogelijk op het onderste scherm een virtueel toetsenbord weer te geven. Teksten, bestanden of iconen zijn met een vingerveeg van het ene scherm naar het andere te verplaatsen.
De Libretto biedt uiteraard draadloos toegang tot internet. Dat maakt hem geknipt om onderweg over het web te surfen, e-mails of andere berichten te lezen en te versturen, via sociale netwerken contact met vrienden te onderhouden, kranten te downloaden en video’s te bekijken.
Vanaf augustus te koop voor 1199 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten